Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

De missie en visie van Alfa

De missie van Alfa

'Overal dichtbij'

Alfa gelooft in de kracht van lokaal ondernemerschap, want daar vind je de motor van de Nederlandse economie. Die motor willen wij op een duurzame en toekomstbestendige manier draaiende houden. Vanuit een oprecht betrokken en geïnteresseerde relatie waarin we elkaar ook alles kunnen zeggen en waar ruimte is voor ongewone of zelfs ongemakkelijke vragen. Juist omdat wij niet de pretentie hebben om alles te weten, maar omdat we alle expertise die nodig kan zijn wél in huis hebben. Aangevuld met informatie uit data, cijfers en trends die we het liefst zo digitaal mogelijk ophalen én inzetten.

We blijven actief in de agromarkt waaruit we zijn voortgekomen, waarin we geworteld zijn en waarin we groot zijn geworden. Daar zijn we trots op. En we kijken verder en breder, dus zijn we ook nadrukkelijk actief in de mkb-sector. Overal waar de klant zich bevindt, bieden wij onze uniforme dienstverlening aan en brengen we onze landelijke topexpertise lokaal heel dichtbij.

Letterlijk, want in elke fase van het bestaan van de ondernemer en zijn onderneming willen we hem laten beleven en ervaren dat we er altijd voor hem zijn. Dus spreken we de taal die hij spreekt, zijn we in de regio waar hij thuis is. Altijd in beweging, altijd op weg naar een volgende fase. In de realiteit van het hier en nu en met de blik gericht op de toekomst. Daarom is onze missie ‘Overal dichtbij’. Want zo willen we zijn: dichtbij als mens en dichtbij als actief meedenkende accountant en adviseur.

De visie van Alfa

'Alfa is een brede zakelijke dienstverlener die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving.'

Ons bestaansrecht, nu en in de toekomst, is om een brede zakelijke dienstverlener te zijn. Een rol die door de ondernemers wordt ervaren als kennispartner, adviseur, meedenker, helper en een loyale supporter. Wij doen dat ‘duurzaam ondernemend’. Concreet betekent dit dat we bij alles wat we doen, bedenken en adviseren rekening houden met de mens en met de planeet. Daarom kiezen we voor een dienstverlening die de ondernemer daadwerkelijk helpt om zijn onderneming en zijn product of dienst duurzaam én toekomstbestendig vorm te geven. Dat willen we op zo’n manier doen dat we actief waarde toevoegen bij de klant zelf, voor de medewerkers van Alfa en in de samenleving. Die actieve manier is een ondernemende manier. Logisch, want bij Alfa is iedereen in de rol van certificaathouder ook ondernemer.