Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Internationaal

In 2023 is het internationale team binnen Alfa verder verstrekt en gegroeid. Er staat inmiddels een stevig team om een specifieke groep internationale klanten te bedienen. Daarnaast wordt veel samen opgetrokken met collega’s van andere kantoren binnen Alfa voor de bediening van klanten in internationale structuren die klant zijn bij deze kantoren. Daarnaast worden de specialisten van het internationale team binnen Alfa ingeschakeld voor specifieke internationale vraagstukken. De omzet uit het internationale werk is in 2023 fors gestegen. Het omzetdoel is niet behaald, maar dat heeft te maken met tijd die nodig was voor het inwerken en begeleiden van nieuwe collega’s.

Voor 2024 is het doel om zowel qua omzet als teambezetting verder te groeien en de samenwerking met de andere kantoren binnen Alfa te vergroten en verbeteren.

Samenwerking DFK International

Doordat we samen werken met DFK International kunnen wij onze klanten die zakendoen in het buitenland goed begeleiden. DFK International behoort tot de top van de internationale samenwerkingsverbanden. Onder de vlag van dit internationale samenwerkingsverband werken 230 accountants- en adviesorganisaties in meer dan 100 landen samen bij grensoverschrijdende vraagstukken en begeleiding. De omzet van de aan DFK verbonden kantoren bedraagt op jaarbasis in totaal ruim 1,3 miljard euro. Wij kunnen rechtstreeks een beroep doen op een professioneel netwerk, met veel expertise op het gebied van wet- en regelgeving in de betreffende landen.
 
Binnen DFK participeert Alfa in diverse comités, zoals het Internationale Tax Committee, het Internationale Valuation Committee en het Accounting Committee. Marco Vermin is vice-president binnen de board of directors van DFK. In 2023 heeft een afvaardiging van Alfa deelgenomen aan de EMEA-conferentie in februari en de wereldwijde conferentie in juli. Tijdens de EMEA-conferentie hebben tevens twee collega's deelgenomen aan het Emerging Leaders Programma dat tegelijk met deze conferentie werd georganiseerd.