Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Consultancy

Alfa Consultants begeleidt ondernemers bij de verkoop of de overname van een onderneming. Transacties die een ondernemer veelal maar een keer in zijn of haar leven doet. Daarnaast voeren we waarderingsopdrachten en due diligence onderzoeken uit en adviseren we bij financieringen en subsidies. Met vijfentwintig adviseurs zijn we goed op weg om uit te groeien tot een top-10 corporate financekantoor voor het Nederlandse mkb.

Context

Het jaar 2023 stond voor een belangrijk deel in het teken van de overname en integratie van O-twee Corporate Finance B.V. Nu deze activiteiten succesvol zijn geïntegreerd werken we landelijk met specialisten vanuit onze kantoren  in Aalsmeer, Dordrecht en Nijkerk.

Ook zijn we Premium Partner geworden van het overnameplatform Dealsuite. Dit platform, waar ruim 1.400 advieskantoren, investeringsmaatschappijen en bedrijven bij aangesloten zijn, geeft alleen aangesloten leden inzicht in bedrijven die zich ter overname aanbieden of die juist een bedrijf willen overnemen. Vanwege het betaalde lidmaatschap zorgt dit aan ‘de poort’ al voor een natuurlijke selectie. Daarnaast zijn contacten serieuzer en leads van betere kwaliteit.

Samen hebben we in 2023 gewerkt aan ruim 200 opdrachten in het mkb. Driekwart van de opdrachten is afkomstig uit het Alfa-netwerk. De begrotings- en omzetdoelstellingen voor dit jaar zijn ruimschoots behaald.

“We zijn er trots op dat we in een korte tijd één team zijn geworden.”
Frank van Ee – directeur Alfa Consultants

Young Overname Award

In 2023 is de landelijke ‘Young Overname Award’ gewonnen door Dennis de Vries van Alfa Consultants. Een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die worden geboden om te ‘Groeien in wat echt telt’. Daarnaast kreeg Alfa Consultants in 2023 opnieuw een eervolle vermelding in de Brookz 500. Het complete interview met directeur Frank van Ee van Alfa Consultants vind je hier

Bestaande dienstverlening verrijkt met ESG factoren

Het thema duurzaamheid wordt ook in de overnamemarkt steeds belangrijker. ESG is daarbij de kracht achter duurzame waardecreatie. Daarom hebben we in 2023 ESG factoren verwerkt in onze bestaande dienstverlening. Voor due diligence zijn ESG vragen toegevoegd aan het onderzoek. Verder schrijven we in ieder waarderingsrapport een paragraaf over de invloed van de ESG factoren. Dit resulteert in een nog beter advies aan onze klanten. 

Vooruitblik

Een speerpunt voor 2024 is het uitbouwen van onze subsidiedienstverlening gericht op innovatie en duurzaamheid. Alfa en Subsidieadviseur Innovencio zullen vanaf 1 februari 2024 strategisch samen gaan werken. De adviseurs van Innovencio kunnen klanten van Alfa nog beter helpen met advies op het gebied van duurzame subsidies, projectmanagement en innovaties. Met deze dienstverlening kunnen wij onze klanten beter helpen met het waarmaken van hun duurzame en toekomstbestendige ambities en initiatieven.