Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Met de Alfa Foundation dichtbij de lokale samenleving

Ook buiten onze dagelijkse werkzaamheden vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een bloeiende lokale samenleving en maatschappelijke initiatieven. Op maatschappelijk gebied is Alfa afgelopen jaar onder meer betrokken geweest door ondersteuning vanuit de Alfa Foundation.

In 2019 zijn we gestart met de Alfa Foundation. Dit is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs waar medewerkers van Alfa - die direct betrokken zijn bij het doel waarvoor ondersteuning gevraagd wordt - een beroep op kunnen doen voor de instelling of het initiatief, dat dit doel wil realiseren. Medewerkers die minimaal 40 uur per jaar vrijwilligerswerk doen voor een stichting, sportvereniging, of andere maatschappelijke organisatie, kunnen hiervoor een sponsorverzoek indienen. Per jaar stelt Alfa hiervoor een budget beschikbaar, waar medewerkers een beroep op kunnen doen. In 2020 zijn 22 aanvragen gehonoreerd en is een bedrag van € 39.476 uitgekeerd aan uiteenlopende initiatieven, variërend van een jeugdhonk tot een schuldhulpmaatje.

Enkele andere voorbeelden zijn een zwem- en poloclub in Nijverdal, het dorpsplan in Langenboom, een nieuw klimtoestel op het schoolplein in Dronryp en bijdragen aan Stichting Droom Je Thuis in Naaldwijk en de Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

Los van de Alfa Foundation hebben wij in 2020 natuurlijk ook bijgedragen aan een breed scala aan andere lokale en maatschappelijke initiatieven, zoals de de Social Impact Factory in Utrecht, opnieuw kerstpakketten voor minima in Bennekom, het regionale samenwerkingsprogramma Food Valley Circulair, vluchtelingenorganisatie ZOA en de Sociale Groningse Ondernemers Challenge.