Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Evenwichtige samenstelling bestuur en toezichthouders en mutaties

Alfa streeft zowel in de Raad van Bestuur als in de Raad van Commissarissen naar een evenwichtige samenstelling van mannen en vrouwen. Bij het opvullen van toekomstige vacatures binnen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zal het principe van een evenwichtige samenstelling in de afwegingen steeds worden meegenomen.

Per 1 mei 2020 is Koert van der Bij als lid van de Raad van Bestuur met pensioen gegaan. Hij is opgevolgd door Arnoud Bosch, die tot dat moment directievoorzitter was van een van de clusters van Alfa.

Per 1 juni is de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Cees Kuijvenhoven, teruggetreden. Zijn rol als voorzitter is per die datum overgenomen door zittend commissaris Jaap Wielaart. In 2020 is ook de werving succesvol verlopen voor twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Per 1 januari 2021 zijn drs. Angèle Loomans BSc en drs. Jeroen Kamphuis RA toegetreden tot de Raad van Commissarissen, waarmee per die datum de bezetting op vijf commissarissen uitkomt.