Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Controlepraktijk

De wettelijke en vrijwillige assurance-opdrachten zijn binnen Alfa ondergebracht binnen Alfa Accountants B.V. die beschikt over een niet-OOB-vergunning van de AFM. Alfa Registeraccountants is gevestigd in Nijkerk en heeft ‘satellietkantoren’ in Naaldwijk, Leeuwarden, Gorinchem en Zelhem.

Het ontwikkelen van onze mensen en klanten heeft de hoogste prioriteit. De receptuur daarvoor bestaat uit vrijheid, oprechte persoonlijke aandacht, het delen van kennis en veel werkplezier. Mét elkaar en vóór elkaar. Met oog voor onze klant en samenleving bouwen we aan vertrouwen. Wij zijn trots op wat we in 2022 met elkaar hebben bereikt.

Mensen

Onze mensen hebben in 2022 hard gewerkt om het extra werk uit subsidiecontroles (NOW) en de aangescherpte regelgeving (onder meer NV COS 315) goed te kunnen uitvoeren, bovenop het reguliere werk. Dit is mede gelukt door met elkaar te investeren in plezier in het werk, in welzijn en in persoonlijke ontwikkeling. Het medewerkerstevredenheidsonderzoek laat zien dat de betrokkenheid groot is (cijfer 7,9 en 100 procent deelname). De algehele tevredenheid over Alfa is toegenomen ten opzichte van vorig jaar (van 7,4 naar 7,8). Belangrijkste verbeterpunten zijn samenwerking en communicatie. 

Klanten en markt

In 2021 hebben we strategische keuzes moeten maken in onze klantenportefeuille, vanwege tijdelijke personeelskrapte. We hebben afscheid moeten nemen van een aantal klanten. Dit was een moeilijke keuze, omdat wij graag klanten goed willen bedienen. Echter kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. In 2022 hebben we de positieve resultaten hiervan mogen ervaren, op gebied van mensen, kwaliteit en financiën. Maar bovenal: we kunnen betere dienstverlening bieden aan de klanten waarvoor we bewust hebben gekozen, omdat zij bij onze mensen, expertise en visie passen. Een stevige basis voor het maatschappelijke vertrouwen waaraan we willen bouwen.

Innovatie

In 2022 hebben we data-analyse in de controle nadrukkelijker ingezet. Ook onderzoeken we hoe nieuwe audittools en specialistenteams in onze controlepraktijk van toegevoegde waarde kunnen zijn. We investeren niet alleen in onze eigen organisatie, ook in een duurzame samenleving. Alle nieuwe leaseauto's zijn elektrisch, in 2022 hebben we geïnvesteerd in de duurzaamheid van pand en apparatuur en we hebben bijgedragen aan maatschappelijke organisaties.