Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

DFK: Dichtbij de internationale markt

Alfa internationaal: zakendoen in het buitenland

In 2020 hebben we als organisatie stappen vooruit gezet op het gebied van internationale dienstverlening. Ondanks de coronacrisis en alle beperkingen die daaruit volgden, hebben we in 2020 een mooi aantal internationale opdrachten uitgevoerd en onze beleidsdoelstelling voor wat betreft de internationale omzet voor 2020 behaald. Een prachtige stap voor Alfa, onze internationale dienstverlening en de collega’s die zich hiermee bezighouden!

Nieuwe overlegvormen met DFK International

Alfa is sinds 2014 aangesloten bij DFK International, een netwerk met 229 leden in ruim 100 landen. Binnen het DFK-netwerk is er veel aandacht voor kennisdeling en daarom worden er jaarlijks meerdere conferenties georganiseerd. In februari 2020 was er nog een conferentie in Madrid, maar daarna is alles afgelast in verband met corona. Deze conferenties zijn juist erg belangrijk voor de contacten en relaties binnen het netwerk. Om die reden hebben we dit jaar actief contact gezocht met andere kantoren om (digitaal) bij te praten en te horen hoe het bij hen gaat. Daarnaast zijn er vanuit DFK verschillende webinars en andere momenten georganiseerd, om elkaar digitaal te ontmoeten en de relaties onderling te onderhouden. De inspanningen bij de fysieke conferenties en de digitale ontmoetingen hebben voor veel contacten en doorverwijzingen gezorgd. Binnen DFK zijn we gegroeid naar het derde land in aantallen doorverwijzingen en het vijfde kantoor in aantallen uitgaande aanvragen.

Uitbouw internationale dienstverlening

Binnen het bureau vaktechniek fiscaal is in 2020 een medewerker aangetrokken die zich bezighoudt met de interne en externe exposure van de internationale dienstverlening van Alfa. Zo hopen we onze internationale dienstverlening en klantenportefeuille verder uit te bouwen en onze klanten ook over de grens te kunnen helpen met betrouwbare en kwalitatief goede partnerkantoren. Onze netwerkpartners weten wat er speelt in hun land en zijn op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving.

Vooruitblik 2021

Voor 2021 zien we mogelijkheden om onze internationale dienstverlening verder te laten groeien als gevolg van de Brexit. Marco Vermin, lid van de Raad van Bestuur bij Alfa, is begin 2021 benoemd tot Vice President EMEA van het netwerk DFK.

Verder lezen?

Lees meer op alfa.nl/diensten/internationaal en op alfa-accountants.com/more-about-dfk.