Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Alfa Consultants

Alfa Consultants, het corporate finance team van Alfa Accountants en Adviseurs, heeft het afgelopen jaar een grote hoeveelheid klanten begeleid. Hierbij is gewerkt aan ruim 120 opdrachten. Alle inspanningen hebben ertoe geleid dat de begroting in 2020 zowel met betrekking tot de omzet als het resultaat ruimschoots is gehaald.

Of het nu de verkoop van een onderneming betreft, een fusie of een investeerder die aangetrokken moet worden; in alle gevallen zijn dit meestal transacties die een ondernemer maar eenmaal in zijn leven doet. Alfa Consultants biedt hierin begeleiding. Daarnaast adviseert de organisatie hoe je op een duurzame wijze kunt ondernemen. Het is belangrijk om te kijken naar duurzame financiering en gebruik te maken van subsidieregelingen.

Hoogtepunten 2020

Alfa Consultants heeft in 2020 mooie bedrijven mogen begeleiden. Hoogtepunten waren de overname van Martin Stolze Groep door hightech scale-up Kind Technologies. Voor dit bedrijf is de overname een mooie gelegenheid om extra voet aan de grond te krijgen in de Greenpoortregio Westland. Ook de fusie van DB+ en Venéco vereiste aandeelhoudersbegeleiding. Alfa Consultants heeft namens DB+ de aandeelhouders ondersteund, de transactie voorbereid, fiscaal geadviseerd, de onderhandelingen gevoerd, de due diligence begeleid en juridisch advies verleend. De partijen gaan nu samen door. Eind vorig jaar heeft Alfa Consultants een rol gespeeld bij het aantrekken van investeerder Vendis Capital door de Nederlandse discount retailer SoLow. Daarnaast zijn er twee grote waarderingsopdrachten voor windparken uitgevoerd en kreeg Alfa Consultants een eervolle vermelding in Brookz500.

Ambitie voor de komende jaren

Alfa Consultants wil de komende jaren uitgroeien tot een top-10 corporate finance kantoor in Nederland en wil ondernemers verder op weg helpen richting een duurzame toekomst.

Lees meer op alfa.nl/consultants.

Voor meer informatie zie daarnaast de webpagina's over onze duurzaamheidsadviesdiensten en waarom duurzaam ondernemen niet alleen goed is voor de samenleving, maar ook goed is voor de waarde van je bedrijf.